Felületkezelés

Felületkezelés

Mártókáda előkezelő

Nagyobb darabszámú munkadarabok esetén a mártókádas előkezelést javasoljuk, mely egyaránt alumínium és vas alapanyagú munkadarabok kezelésére alkalmas. A mártó eljárásnak köszönhetően a folyadék kiválóan behatol a munkadarabok belső felületeihez, így tökéletesen alkalmas a nem síkfelületű munkadarabok kezelésére.

Milyen előnyökkel jár a mártó festés?

A vas és alumínium alapanyagok a gyártás számos területén megtalálhatóak, hiszen kiváló tulajdonságaiknak köszönhetően korszerű és minőségi elemekként funkcionálnak. Az alumínium és vas alkatrészek felhasználását azonban felületkezelési eljárás előzi meg.

felületkezelés több változatban megvalósítható, melyek közül a mártó festés az egyik legtartósabb felületi védelmet jelenti. Az eljárás legnagyobb előnye hatékonyságában rejlik, hiszen több munkadarab egyszerre feldolgozható, ezáltal rövid határidővel megvalósíthatóak a megrendelői igények.

Szemcseszórás

Fém eszközeink és dísztárgyaink egyik legnagyobb előnye a tartósság, valamint a modern stílusirányzatok számára is közkedvelt letisztultság és színvilág. Azonban ahhoz, hogy tartóssága és szépsége időtálló maradhasson, felületkezelési eljárások alkalmazására van szükség. Ezen  eljárások egyike a szemcseszórás, vagy ismertebb nevén homokszórás – melyet csak az alkalmazott szóróanyag  különbözteti meg egymástól. A szemcseszórás alkalmazásakor a finom szemcseanyagot egy közvetítő anyaggal nagy sebességre gyorsítjuk, mely szemcsék a becsapódás során e fém felületén lévő szennyező és korrodált részecskéket a felületről leválasztva repítik tovább. Az alkalmazott szemcse nagy sebességű mozgási energiáját nagy nyomású levegőkompresszor biztosítja.